Híreink

Újra itt az országos ingyenes jogsegély, avagy a JOGpontok projekt

2016.08.24. 11:29:00

Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség a Dél-Alföldi régióban konzorciumvezetőként a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) együttműködve, valamint a Dél-Dunántúli és Nyugat-Dunántúli régiókban a MOSZ által vezetett konzorcium tagjaként – utóbbi régió esetében az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörüléssel kiegészülve – 2016. július 1. napjával elindította az ingyenes jogsegély szolgáltatásokat személyes, telefonos, e-mailes, online formában a JOGpontok projekt keretében.

A három régió által felölelt kilenc megyében összesen 72 helyszínen, 4 témában – munkajog, cégjog, adójog és társadalombiztosítási jog – biztosítják tapasztalt ügyvédek a személyes jogsegély lehetőségét az érdeklődők számára. A helyszíneken biztosított személyes tanácsadás mellett az érdeklődő személyek a honlapon online és email-es formában is segítséget kaphatnak a www.jogpontok.hu weboldal használatával, illetve biztosított a telefonos díjmentes jogi tanácsadás is egy ingyenesen hívható zöld számon (06-80-778-800).

A projektek keretében megrendezésre kerülő JogÁsz Napok során szintén személyesen lehet kérdéseket feltenni és tájékozódni az említett jogterületekről az esemény idejére kitelepült ügyvédektől, továbbá a projektek keretében nyújtott szolgáltatások 2016 októberétől Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálattal egészülnek ki.

A projektekre vonatkozó fő adatok, a helyszínek címe és nyitvatartási ideje elérhetőek a www.jogpontok.hu weboldalon, a jogi tanácsadás teljesen ingyenes és anonim.