Tisztelt Látogató!

2019.05.02-étől útjára indul a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás. A projekt a GINOP-5.3.3-15-ös konstrukció folytatásaként két pilléren valósul meg, különböző platformokon biztosít minden állampolgár számára ingyenes jogsegélyt – a szolgáltatások várhatóan október 1-jén indulnak –, valamint az előző konstrukció során kidolgozott MTVSZ is folytatja működését (2019. július elsejétől).

Az országos összefogás keretében lehetőség nyílik a konvergencia régiókban személyesen, telefonon keresztül, e-mailben, online/chates formában is segítséget kérni, az ügyfelek munkajoggal, cégjoggal, társadalombiztosítással és adójoggal kapcsolatban fordulhatnak a projekthez, valamint tájékoztató tanácsadást, személyre szabott tanácsadást, iratszerkesztési segítséget vehetnek majd igénybe.

A GINOP-5.3.3-18 konstrukció célja a jogszerű foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások biztosítása, érdekképviseleti szervezetek jogsegély, valamint egyeztetési, békéltetési, közvetítői, tanácsadási és döntőbírói szolgáltatásainak, mint alternatív vitarendezési eszközök alkalmazásának támogatása.

A jelenleg két pilléren – ingyenes jogsegély-szolgáltatás és MTVSZ – működő szolgáltatási rendszer alapja egészen 2007-ig nyúlik vissza. A minden állampolgár számára elérhető szolgáltatás először a TÁMOP 2.5.1-07/1 hálózat keretében biztosított ingyenes jogsegélyt, amit még több hasonló konstrukció követett: a lezárult TÁMOP 2.5.1.B-11/1, a TÁMOP 2.5.3.B-12/1 és a jelenleg is futó GINOP-5.3.3-15 hálózat.

A konstrukcióban a projekteket munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek (ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, MOSZ, ÉSZT, LIGA Szakszervezetek) valósítják meg, minden régióban konzorciumi formában.

A Dél-Alföldi régióban az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, a MOSZ és a LIGA Szakszervezetek irányítja a projektet és felel a szolgáltatások magas színvonalú biztosításáért.


Elérhetőségek:
GINOP-5.3.3-18-2018-00001 projekt
Főpályázó: ÁFEOSZ-COOP Szövetség
Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
Tel: (06-1) 455-5445
www.jogpontok.hu