KEHOP-5.4.1-16-2016-00238 – Környezet- és energiatudatosság ösztönzése Bács-Kiskun megyében

2020. január elsejétől útjára indult a Környezet- és energiatudatosság ösztönzése Bács-Kiskun megyében című pályázat. A projekt fő célkitűzései az energiatudatos életmód megteremtése, a megújuló energiák tudatos és aktívabb felhasználásának serkentése, továbbá a környezetbarát fogyasztási szokások, döntések előmozdításához gyakorlatban hasznosítható ismeretek és tudás átadása.

A projekt során e célok mentén haladva az ÁFEOSZ tagszervezeteit szeretnénk megszólítani, valamint rajtuk keresztül a lakosság különböző korosztályait aktivizálni a tudatos energiafelhasználásra több településen átívelő 4 alkalmas programsorozat tartásával, amelyek főként az alábbi témakörök mentén dolgozzák fel a témát:

  1. A társadalom és a környezet harmonikus viszonya: a társadalom és a környezet harmonikus viszonyairól előadás tartása.
    Az előadások ide kattintva tölthetők le.
  2. Az anyagtakarékosság, a hulladék újrahasznosítás szempontjai.
    Az előadások ide kattintva tölthetők le.
  3. Az energiatakarékosság, a klímatudatosság terjedése, megújuló energiaforrások áttekintése.
  4. Megújuló energiaforrások lehetőségei, típusai és alkalmazásuk bemutatása.

Projektünk célja tehát Bács-Kiskun megye lakosságának és vállalkozóinak szemléletformálása az energiatudatos és környezetbarát életmódra, a helyi megújuló energiaforrások kiaknázására, és a „zöld arculat” kialakításának ösztönzésére.